БИДЕТЕ СПРЕМНИ, ВАШИОТ СОН ПОЧНУВА ОВДЕ!

Вашето патување во UEFA eEURO 2020 започнува. Завземете го своето место на првото тимско ефутбал натпреварување во целиот свет. Фокусот на турнирот е ставен на тимскиот елемент односно суштината на фудбалот. За да ја претставите Македонија треба да учествувате во Националните квалификации кои Ви овозможуваат гордо да го носите национален дрес и да играте против најдобрите играчи на светот. Пријавете се на квалификации и дознајте повеќе за самиот натпревар.

КЛИКНЕТЕ ПОДОЛУ ЗА ДА АПЛИЦИРАТЕ ЗА КВАЛИФИКАЦИИ!

SEE BELOW FOR PAST CUPS:

НАУЧЕТЕ ПОВЕЌЕ ОКОЛУ СТРУКТУРАТА НА НАТПРЕВАРОТ.UEFA eEURO 2020 натпреварот се состои од 3 фази:

  • Избор на играчи за UEFA eEURO 2020Сите 55 земји ќе ги изберат своите национални тимови. Помеѓу ноември и декември 2019 година, Националните здруженија ќе ги номинираат своите национални тимови преку турнири, онлјан или физички доколку веќе постои национална екипа за е-фудбал. За секој тим се избираат од 2 до 4 играчи кои учествуваат во следната фаза на турнирот.
  • UEFA eEURO 2020 Online квалификацијаВо овој дел од турнирот, натпреварувачките држави се поделени во десет групи за онлајн квалификациската фаза, што се оддржи меѓу март и мај 2020 година. Секоја земја игра 2 натпревари (едни против еден) против други земји во истата група, а бодовите од двата меча се додаваат на табелата во групите. Најдобрите екипи се квалификуваат за финалето на UEFA eEURO 2020 во Лондон.
  • Финале на UEFA eEURO 2020настанот ќе се оддржи во живо во Лондон и ќе ги одреди UEFA eEURO 2020 шампионите. Ќе се оддржи на 9 и 10 јули, помеѓу полуфиналето и финалето на UEFA eEURO 2020. Земјите (16) ќе бидат поделени во четири групи од по четири, каде што најдобрите двајца од секоја група продолжуваат во четвртфиналето. Групните натпревари ќе се натпреварувања на двајца против двајца играчи, единечна елиминација. Мечовите во фазата на испаѓање ќе мешавина од еден-на-еден и два-на-два натпреварувања, одиграни во две победи освен финалето кое ќе е одиграно до три освоени победи.